woensdag 11 september 2013

Soep

Ik zou wat recepten plaatsen. Het heerlijke pruimencrumbletoetje van gisteren zou heel leuk zijn, alleen..daar zitten geen peulvruchten in dus ik kom met de soep, een currysoep.

Ik gebruik zelf bijna altijd rode(oranje) linzen, die vind ik lekker en zijn snel gaar.
Het is eigenlijk een saus maar je kunt em verdunnen zodat het soep wordt.
120 gram linzen
4 dl water
1 theel. venkelzaad
1 laurierblad
Kook de linzen met de kruiden gaar.


halve eetl olie
1 grote ui fijngesneden
1 a 2 teentjes knoflook fijngesneden
1 theel kerrie
1 fijngeraspte zure appel
Verwarm de olie op matig vuur en smoor de ui en knoflook glazig. Voe de kerrie en appel toe. Voeg de gare linzen toe en evt. nog water(igv soep)
1 theel. rozemarijn gestampt in de vijzel met
1 theel zout(of wat meer igv soep)
Voeg deze ingrediënten ook toe, laat een kwartiertje sudderen
 en maak af met:
1 a 2 eetl olie
2 eetl selderijblad of andere groen kruiden fijngeknipt.
Als saus lekker over de rijst en als soep met een stuk stokbrood.
 Toe is dan een pruimencrumble erg lekker :)

Nog een lekker recept voor rode linzen kokos curry


4 opmerkingen: