Het LEI Wageningen(internationaal toonaangevend sociaal economisch onderzoeksinstituut) heeft becijferd dat de Nederlandse landbouw prima biologisch zou kunnen en dat de meerprijs beperkt zou blijven, als we maar allemaal meedoen. Dat kan bereikt worden door de strikte doorvoering van het beginsel dat de vervuiler moet betalen.
Onderzoek van de Vrije Universiteit leert dat voor elke kilo varkensvlees die verkocht wordt tenminste 50% van de kosten niet betaald wordt door de consument maar voor rekening van de samenleving komt.
Premier Rutte sprak in 2009 de gedenkwaardige woorden: "Ik heb grote moeite met de bio-industrie, met dat stapelen van varkens op een dieronwaardige manier" Maar in 2013 overweegt het kabinet dierrechten voor de veehouder af te schaffen, waarmee de veestapel en de mesthoop die Nederland domineert, onbeheersbaar dreigt te worden..
Onze liefde voor groei(zeg maar geld) maakt ons blind voor het feit dat we wonen op een kleine planeet met snel afnemende grond- en hulpstoffen. We weten dat de biodiversiteit ernstig gevaar loopt en dat 30% van de achteruitgang wordt veroorzaakt door de veehouderij. Zonder biodiversiteit geen landbouw en dus geen voedsel. In 2025 wordt het omslagpunt verwacht waarop we de schade die we aan de aarde toebrengen niet meer zullen kunnen herstellen.
Toch is Marianne Thieme optimistisch. We zien nu wat niet werkt, we zijn het vieste jongetje van de Europese klas met 70 miljard kilo mest. Een drastische vermindering van dieren vormt de oplossing, produceren voor de regio, hoog kwalitatief en voor een fatsoenlijke prijs.
Ik hoop met Marianne Thieme dat er es een keer wijze mensen opstaan in onze regering
en..niet te vergeten dat de klant iets doet met het feit dat ie koning is.
Maar helaas..de meeste mensen hebben hun huisdier weliswaar op een troon zitten..het dier in hun lapje vlees op het bord staat erg ver van hun af..hoe dat tot stand is gekomen..ach..als het maar goedkoop is.
Mijn stem is voortaan voor de Partij van de Dieren, die heus niet alleen de dierenrechten vertegenwoordigd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten