dinsdag 2 oktober 2012

kaartje trekken

Ik trok deze kaart zonet, grappig dat het wel aardig klopt :) En ik zie dat mijn -nieuwe- kop er erg veel op lijkt.
ook eentje trekken? 
click


Geweldig, wat een kracht bezit jij. Helaas ga je er niet altijd even tactvol mee om. Je hebt weinig geduld en je kunt je ook behoorlijk opwinden als er iets mis gaat. Als jij iets wilt, trek je echt alle registers open om je doel te bereiken; niets gaat je te ver.

Toch zie je onderaan de zachte bloemenweelde. Dat is een ook een kant van je, maar een hele andere. Een heel zachte kant, en het lijkt wel of je die meer en meer durft te laten zien. Je merkt dat je met een teveel aan wilskracht ook mensen kunt afschrikken. Dat is dan achteraf helemaal de bedoeling niet geweest, maar je gedraagt je als de bekende olifant in de porseleinkast.

Daarna, als je het doel hebt bereikt, vind je zelf ook dat het eigenlijk anders had gekund, met wat meer tact en vriendelijkheid. Dan neem je je voor het de volgende keer anders te doen. Helaas lukt dat niet altijd, maar je doet er wel je best voor. Het zijn ook oude patronen en die laten moeilijk los. Toch zit de bloemenpracht niet voor niets op de voorgrond; het wil je eigenlijk zeggen dat je veel meer op je zachte kant mag gaan vertrouwen.

Het zachte gedeelte in je karakter is er en schreeuwt om gezien te worden. En als je er helemaal in gaat, zul je merken dat je precies hetzelfde voor elkaar krijgt, met veel meer vriendelijke gezichten om je heen. Dat geeft je ook veel meer voldoening.

24 opmerkingen:

 1. Goh... zo'n kaartje toch. Maar laat ik niets zeggen. Je hebt zelf al een analyse gemaakt.
  Ik ga eens op click drukken. Ik ben wel benieuwd hoe er op mij raak wordt geschoten. Daarna meld ik mij weer met de uitslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb wel iets met encaustic art. Ik heb er ooit twee cursussen in gevolgd en dat was erg leuk. Ik herken ook de opbouw er in. Mooie website ook.

  Maar nu mijn kaart:

  Zesde regel, 2e kaartje van links. Die rode met die gele vlekjes.

  De laatste zinnen in de tekst zijn persoonlijk.

  ...Toch waarom kies jij nu deze kaart? Kijk naar dat gouden figuurtje in het midden, dat ben jij, een en al liefde, stap in het plaatje en ik weet zeker dat je je thuis zult voelen. Voelt net een beetje waar we vandaan zijn gekomen…. er is liefde en eenheid, mooi hè. Weet dat je dit heerlijke gevoel zo weer op kunt roepen, gewoon in gedachten weer in dit plaatje stappen, misschien komen we elkaar wel tegen...

  Tja, wat moet ik ervan vinden. Ik weet het niet. Ik ben wel altijd op zoek. En de kaart trok me aan. En nu ik er over nadenk: ik zou best wel door zo'n deurtje willen gaan en kijken wat er achter is.

  Meer weet ik niet. Ik vond het wel leuk om te doen. Avontuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu zie ik helemaal geen gouden figuurtje in het midden? Het is wel dezelfde tekst als je hier plaatst. Oh een deurtje is het dus :) Dus jij bent een deurtje? :0
  Ik kwam toevallig op die website toen ik iets anders zocht.
  Ik hecht niet erg veel waarde aan dit soort dingen hoor, ik vind het meer grappig eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen


 4. De elementen
  Je twijfelde he of je deze kaart nu echt wilde kiezen, maar je hebt hier goed aan gedaan. Dit is nl. een korte meditatie en die heb je gewoon even nodig. Normaal zou ik zeggen doe je ogen maar dicht, maar dan kun je de tekst niet lezen. Ontspan, ja ook achter je p.c. kun je ontspannen. Stel je voor dat je ruggengraat een soort rivier wordt, laat het lekker stromen. Laat het door stromen naar je voeten en zo de grond in, de aarde in. En daar maak je contact met Moeder Aarde, dit is de plek van waar uit je gevoed wordt, zowel met gewoon voedsel, zoals eten en drinken, maar ook met spiritueel voedsel. Ga nog maar wat dieper, zak tot in de baarmoeder van Mother Earth. Zwem dan mee met de stromingen, en voel je één met haar. Doe dit zolang het goed voor je voelt, kom dan langzaam terug en open je kruinchakra. Laat het licht vanuit het Universum binnen stromen naar je hart. Laat het je hart zacht maken, voel dat deze zachtheid je meeneemt een lichttempel in, mijn favorieten kleur is turkoois.
  Ik kon inderdaad eerst niet kiezen hhahahah

  Deze kaart trok ik dus.
  In het midden van de tempel staat een bed ga er op liggen, en wordt helemaal één met het licht. Voel liefde voor jezelf, voor alle mensen om je heen, ook voor de mensen die je niet zo graag mag, voel de eenheid, voel je lichtheid, voel je één met de elementen van de natuur. Besef dat jijzelf ook natuur bent. Kom pas terug als het voor jou goed voelt.
  Je bent niet meer een deel van het geheel,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond er ook meer mooi, kon eigenlijk ook niet kiezen en je ziet ze ook vrij klein he. Op zich kan elke kaart voor iedereen wel gelden denk ik (de drie die hier nu langskomen kunnen voor mij alledrie gelden eigenlijk)maar er komen wel mooie teksten tevoorschijn en wie weet is het toch niet helemaal toevallig, of juist wel, valt dit ons toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nu eentje in het wilde weg geclickt, bij nader inzien vind ik hem niet erg mooi.
  Op de een of andere manier vind ik het toch altijd leuk om te doen :)

  Je trekt deze kaart door iets wat je aanspreekt in de kleuren en symbolen, het voelt of je wachtend bent op je geluk. Maar waarom wacht je daarop? Kijk eens naar links en dan onderin, daar zie je een hart tevoorschijn komen, daar zit je geluk al, je hoeft er niet op te wachten, je hoeft alleen maar de deur naar je hart open te zetten, zowel van binnen als van buiten, en dan zal het gaan stromen, zo simpel is het echt.

  De stippeltjes geven aan dat jij in je bolletje maar zit te knarsen en kraken, wanneer is het nu zo ver, wanneer voel ik me nu echt helemaal gelukkig, wie kan mij dat geluk dan geven? NIEMAND. Alleen jijzelf. Je ziet die 2 kleine figuurtjes, passief zitten ze daar maar te zitten, terwijl er zoveel schoonheid om je heen is. En je hebt al zoveel werk verricht en nog steeds denk je als... dan... Stop daar mee en ga leven, ga genieten, kijk naar de vogels boven in beeld, het onderbewuste is al zo ver dat je zo uit kunt vliegen. Je solar plexus, je keelchakra en navelchakra zijn er klaar voor. Kom in actie.

  Je bent niet meer een deel van het geheel,
  je bent het geheel.  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben gek op zulke dingen.
  Ik verwonder me er altijd over. IK vond de teksten bij jullie heel mooi en passend.
  Nu ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vond het wel moeilijk om te kiezen hoor.

  Stappen zetten

  Zie je die voet rechts boven in de kaart, als of je uit de oceaan stapt, de oceaan van eenheid. Vraag je eens af, ben je druppel of de hele oceaan? Ben je de hele oceaan, dan heb je de rode trap links helemaal bestegen, dan heb je zoveel geleerd in je leven, dat je klaar bent, klaar om het leven te omarmen, van het leven te houden, in al zijn facetten. Ja met al de pijn en verdriet en teleurstellingen die ons voeden om met een rechte rug door het leven te gaan. O.k. met een rugzakje met nog wat stenen er in, maar je kunt er af en toe een uit gooien. Ach, helemaal leeg zal het nooit worden, maar wel draagbaar. Ben je nog de druppel van de oceaan, ga dan eens op onderzoek in je zelf, een soort introspectie, wat er nog geheeld moet worden, wat je tegenhoudt om je de hele oceaan te durven voelen. Begin met heel veel van jezelf te houden, de rest volgt.

  Houden van jezelf is het mooiste kado dat je jezelf en de anderen kunt geven.

  Je bent niet meer een deel van het geheel,
  je bent het geheel.

  Grappig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn sowieso wel mooie teksten om over na te denken he.

   Verwijderen
 9. Dat is wel heel frappant, dat je plaatje lijkt op je nieuwe kop. :-)
  Ik herken je eigenschappen wel een beetje in jou. :-)

  Het zijn erg veel plaatjes, en omdat ze zo klein zijn, kan je niet goed zien welke je de mooiste vindt.

  Hierbij mijn tekst:
  Hulp van de lichtwezens
  Als je deze kaart hebt getrokken ziet het er gunstig voor je uit, waarom? Dat zal ik je vertellen. Er is een prachtig wit licht in het blauw. Dat licht vertelt je dat er lichtpunten en duidelijkheid voor je gaan komen. Het heeft te maken met de situatie waar in je nu verkeert. Je bent al bezig iets te veranderen in je leven, dat wil je heel erg graag, maar je blijft even steken. Het vele geel geeft aan dat het willen voldoende is, maar je krijgt er nu hulp bij. In welke vorm? Kijk nog eens goed in de kaart, rechts boven, wat zie je daar? Juist ja een hand, en wel een ontvangende hand. Dus ga zitten met beiden handpalmen open en omhoog naar het Universum. Vraag nu hulp om dat wat je wilt verwezenlijken.

  Doe dat een hele week achter elkaar, het beste tijdstip is ’s morgens vroeg als je wakker wordt. Ben je het een keer vergeten doe het dan op een ander tijdstip, maar wel 1 x per dag. Op deze manier kun je vaker gebruik maken van de lichtwezens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En Willie, ook herkenbaar voor jezelf? dat van 's morgens vroeg wordt wel lastig voor jou he :)

   Verwijderen
  2. Als je wakker wordt, staat er. Ze gaan er maar meteen van uit dat iedereen 's morgens vroeg wakker wordt. :-)

   Ik heb wel een beetje het gevoel dat ik blijf steken, ik zou wat meer in huis moeten doen maar ik zit wat vast in een patroon, gewoontes zijn moeilijk te doorbreken.
   Het willen is niet voldoende, vind ik.

   Als ik opsta denk ik aan de kat, aan wassen, aankleden, ontbijt en koffie, niet aan met handpalmen omhoog zitten. :-)

   Verwijderen
 10. Jouw kaart zou ook op mij van toepassing kunnen zijn, maar idd, ik heb 's morgens vroeg ook wel wat anders te doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. goede zondag gehad Margreet?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, we zijn in Uithuizermeeden wezen zaaien :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat heb je uitgezaaid in Oktober?

   Verwijderen
  2. Winterrogge, als groenbemester.
   Je kunt er hier meer over lezen:
   http://www.stichtingdemeter.nl/toekomst-zaaien-in-oktober/
   Ik ben even niet zo loggerig en reageerderig overal, komt later wel weer.

   Verwijderen
 13. nou dat is inderdaad echt iets voor jou dat zaaien op die vooruitstrevende biologische boerderijen. Nou tot later dan maar weer doeg.

  Novelle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het was eigenlijk de bedoeling dat juist anderen er wakker door zouden worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik mail je binnenkort nog wel eventjes hoor.

  Groetjes van Novelle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geniet je van de mooie herfstkleuren, Margreet? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja toevallig vanmiddag nog in de bus naar Assen, stonden prachtige geeloranjebruine bomen langs het water.
  Geniet jij ook Willie?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja, ik ook Margreet, in mijn eigen wijk en op andere plaatsen. Zelfs uit mijn raam. :-)

  BeantwoordenVerwijderen