donderdag 27 december 2012

Voedsel

Dat die raw food etende moeder met haar zoon zo achter de broek wordt gezeten vind ik wel een beetje belachelijk.  Laten ze liever wat doen aan al die ondervoede mensen(één op de vier)in -Nederlandse!- ziekenhuizen!
Ik heb daar al vaker over gelezen en vanochtend las ik weer een artikel waarin daarvan melding werd gedaan. Hoe is het mogelijk dat je in een ziekenhuis ondervoed raakt? Zou toch niet moeten mogen.
Ik denk dat dit jochie heel wat gezonder te eten krijgt dan zijn voetbalvriendjes, al ben ik geen voorstander van alleen rauw eten. Maar het lijkt me toch altijd nog beter dan die dikke fastfoodkids...nee die hebben  natuurlijk geen ondergewicht :ppp Of nee..hij was te klein? pfff ja hoor, hoe langer hoe gezonder?
click
Vond nog een leuke afbeelding hier passend.

29 opmerkingen:

 1. Daar heb je wel een paar punten. Dat van die ziekenhuizen wist ik niet. Belachelijke situatie. Maar die ouders die hun kinderen fastfood voeren: onmiddellijk deporteren naar Siberië.
  Die moeder van dat magere jochie was wel behoorlijk indoctrinerend tegen haar zoontje. Dat kind wist er geen eind meer aan. Ik denk dat dat kind normaal moet eten en dat die moeder gewoon voor zichzelf moet doen wat ze goed acht. Zij gaat hier te ver.
  Maar ja, hoe gaan we om met ouders die kettingroken, drugs gebruiken en flink drinken? Hoe vaak doen kinderen dat niet na. Als je wat aanpakt, moet je consequent blijven en dan ook alles aanpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de verhalen alleen uit de krant ken, dus ik heb ze niet live gezien op tv. Toch denk ik dat deze moeder haar kind beter verzorgd dan een heleboel andere waar niks van wordt gezegd. Er zijn veel kinderen die zonder ontbijt naar school komen en zakken chips mee hebben als lunch, dat vind ik vele malen erger.
  Zij staan nu volop in de belangstelling en alles wordt uitvergroot, dat joch wil in ieder geval niet elders wonen en hij zit gewoon op voetbal. Al die lange kinderen kunnen weleens ongezond zijn omdat ze met hormonen en kunsmest opgefokt voedsel eten. Wie bepaalt eigenlijk de normen? Misschien schiet deze moeder door juist omdat ze een uitzondering is, dat zie je wel vaker bij uitzonderingen, maar of dat meteen dan fout is? Ik ben opgegroeid in een gezin waar alles wel goed was en waar vader rookte, ik lustte bijna niks en at bepaald niet gezond, ging veel te laat naar bed,kreeg voor het eten van oma nog een paar repen chocola. nooit een haan die daar naar kraaide.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is normaal eten Plato en wie eet zo? Wat in onze maatschappij normaal eten is vind ik helemaal niet normaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met normaal eten bedoel ik geen chips en snoep of zo. Maar wel iets meer dan rauwe groenten. Rijst, een stukje vlees, vis of een vegaburger, af en toe ook gekookte groente, een bordje vla... ik noem maar wat. Een diëtist kon aantonen dat dat kind niet veelzijdig at en een specialist zei het kind een groeiachterstand had.
   Wat jij hierboven aanhaalt is natuurlijk heel erg maar ik denk dat er ook gezinnen zijn waarin 'normaal' gegeten wordt en als je daar dat woord normaal analyseert, denk ik dat daar een veelzijdig eetpatroon uit te voorschijn komt.

   Maar ik ben geen specialist en misschien heb jij wel gelijk. Dat is dan wel een heel treurig beeld van de etende mensheid.

   Verwijderen
  2. Ze eten niet alleen rauwe groenten, ook fruit en noten kiemen en tarwegras ed, lijkt me nog best veelzijdig. Misschien wel veelzijdiger dan de standaard aardappelen vlees en groenten die 'normaal'zijn(bij ons)
   Ik heb nog even geggoogeld,dit is wel een interessante site: http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=103&id=331&page=9 Voor de geinteresseerde.

   Westerse mensen hebben vaak een verzuurd lichaam wat allerlei ziektebeelden oplevert, wat met rauw voedsel juist kan worden verbeterd. het is allemaal niet zo zwart/wit. Ons voedingspatroon zorgt voor allerlei ziektes immers. melk is zogenaamd goed voor elk, Niet waar dus! Maar ja..ze blijven anders met een enorme melkvoorrad zitten.

   Verwijderen
 4. tja ik eet graag veel rauwe groenten eigenlijk als kind al en ik pikte bijvoorbeeld vaak rauwe sperziebonen spruitjes bloemkool uit mijn moeders schilbak als ze de groenten panklaar maakte.Mijn oudste zoon lust ook graag rauwe groenten.Ik kkook ook wel hoor stampotten kun je niet rauw eten.hahahah en een rauwe aardappel is gewoonweg niet te vreten man hihihihi maar ik prefereer toch liever rauw maar ik wil maar zeggen je moet nooit overdrijven een beetje balans houden.Tja en soep met kapot gekookte groente erin vind ik echt niet lekker.We hebben toch tanden en kiezen gekregen om te kauwen?(knipoog)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. euhhh dit was ik hierboven maar dat wist je al wel vermoed ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, Myrthe eet ook graag rauwe wortels, bloemkool en paprika, als klein ukkie al, gekookte bloemkool hoeft ze niet eigenlijk. Het hangt ook van je constitutie af, als je kouwelijk bent is het niet zo goed om alles rauw te eten bv, het vergt best wat van je spijsverteringsysteem ook, dus altijd goed blijven voelen, kijken en nadenken.
  Warm eten(soep vooral) is verwarmend en in de winter heerlijk voor je lichaam.
  Deze jongen is bijna puber dus die gaat straks zijn eigen gang, laten ze zich maar druk maken over echt belangrijke zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ik had al van ze gehoord, de jongen en zijn moeder.
  Ik vond dat de jongen iets gevarieerder moest eten dan de moeder, omdat hij nog in de groei is. Groeien betreft niet alleen de lengte.
  Ondervoeding in ziekenhuizen komt omdat patiëten niet alles opeten.
  Dat heeft niet alleen te maken met goede ingrediënten, maar ook met de manier waarop het eten klaargemaakt is.
  Groenten die te lang doorgekookt zijn, aardappelen die niet gaar zijn, taai vlees en ga zo maar door.
  En verder lusten mensen ook niet alles.

  Leuke plaatjes, vooral de wortels. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Uit het bericht in de krant blijkt toch ook dat het aan het soort eten ligt, als er een goeie kok staat eten mensen het wel op want dan is het lekker. In een ziekenhuis is goed voedsel van levensbelang lijkt mij, daar moet niet op bezuinigd worden.
  Die jongen zou niet alleen rauw moeten eten,dat denk ik ook, maar hij is inmiddels al op een leeftijd dat hij zelf meer gaat kiezen lijkt me. En hij is stukken beter af dan die kinderen die op fastfood en snoep leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een koe eet alleen maar rauw gras en haalt daar blijkbaar zo veel voedingsstoffen uit dat zij elke dag een paar liter eitwit- en vetrijke melk over heeft.

  10 cm te kort, nee hij heeft een gewone natuurlijke lengte, wij zijn allemaal veel te lang en krijgen rugklachten.
  Je moet wel aan de pleziertjes in het leven aandacht geven, dus door de week rauw, maar dan zaterdags lekkere eigengebakken frieten met dito hamburger; zondags luxe uit eten bij de Argentijn aan een overheerlijke bijna rauwe 8oz steak; met Oud/Nieuw oliebollen.

  Dat rechterknijn staat niet voor niets zo dicht tegen zijn loof, want zijn plant valt om als hij wegloopt.
  Zo'n grote wortel met zo weinig blad kan ook niet, planten parasiteren op niemand, zij moeten alles zelf aanmaken uit CO2, water met wat meststoffen en zonlicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een koe heeft natuurlijk meer magen, zo'n ingewikkeld systeem hebben wij weer niet, wat zegt Darwin daarover? Hoe komt die koe aan zoveel(7?) magen eigenlijk.

  Precies, hij is helemaal niet te klein, dat was ook mijn idee, de rest is onnatuurlijk groot, door verkeerd voedsel! maar ja..krijg ze dat maar es aan het verstand pp
  Af en toe uit de band springen ja, dat moet ook mogen.

  Die rechterwortel is gezaaid op een bladdag denk ik, mijn knijnen geven wel de voorkeur aan dat vele blad hoor pp

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb het op tv gezien, met dat eten is niet zoveel mis denk ik hoor, hij vond het lekker.
  maar hij gaat ook niet naar school, die moeder houdt hem thuis omdat hij anders misschien ongezonde dingen gaat eten.
  ik denk dat ze iets te ver gaat, ze zondert hem af van de maatschappij, maar daar moet hij toch in leven...
  maar al die te dikke en te grote kinderen die ongezonde dingen eten, daar heeft niemand het over bij jeugdzorg enz.... echt vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij werd gepest op school, vind ik een goede reden om je kind thuis te laten. Ik heb M ook meteen van school gehaald toen er een pluk haar uit haar hoofd werd getrokken. Die leraren doen er niks aan.

   Verwijderen
  2. dat pesten had ik op tv niet begrepen. ze zei echt dat ze bang was dat hij ongezonde dingen ging eten en drinken.
   okee, maar er zijn meer scholen.(ik dacht dat t over amsterdam ging?
   die moeder ging zelf op tv ermee, dat is eigenlijk vragen om moeilijkheden....hier in rotterdam nog nooit een positief verhaal over jeugdzorg gehoord...
   hoewel ik ook liever mn dochter thuis had les gegeven....
   toch denk ik dat als het alleen om het eten was gegaan, dat ze weinig mogelijkheden hebben om de jongen bij zijn moeder weg te halen.

   Verwijderen
  3. Oh ze ging er zelf mee op tv? dat is niet handig denk ik, de meeste mensen snappen het toch niet en dan zijn ze hard.
   Ja in Amsterdam heb je wel meer wat anders denkende mensen dat is zo.

   Verwijderen
 12. Zojuist over Tom bij de Volkskrant: hij eet ook (rauwe?) chocolade en smoothies!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt wel gevarieerder dan men denkt.
   gelukkig hebben ze een goede school gevonden.

   Verwijderen
 13. Beste Margreet,
  Ik was je jaren kweet (anders rijmt het niet)
  Nu heb ik je weer gevonden.
  Via Myrthe

  Destijds was het mijn schuld dat ik je kijt raakte.
  Ik blies vanwege mijn ziekte steeds mijn weblogs op.
  AlisAl en AljoenietisAl

  Ben wat beter ingesteld op medicatie nu en kan het leven weer wat beter aan.
  Ik hoop dat het jou heel goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och Jan, ik ben mezelf ook al jaren kwijt joh :) maar verder gaat het wel aardig. ups en downs, nou ja, daar weet jij ook wel wat van. maar leuk dat je meer gevonden hebt!!

   Verwijderen
  2. Ik ga je weer proberen te volgen, meisje!

   En wat die rauwkostjongen betreft.
   Het is weer ZO typisch Nederlands om ons daar weer druk over te maken.
   Nederland.............Regelland!

   Verwijderen
 14. Margreet ik wens je een goede jaarwisseling tot volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Margreet, Gelukkig Nieuwjaar! Is bij jullie alles goed gegaan? Mickey zat onder het bed tot alles over was. Veel knallen dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Willie hier veel siervuurwerk in de straat ontzettend veel!!

   Verwijderen
  2. Mooi Novelle, hier ook wel veel siervuurwerk, vooral na 12 uur.
   Maar het knallen ging veel langer door. De kat kwam pas om 8 uur onder het bed vandaan.

   Verwijderen
 16. Gelukkig Nieuwjaar!
  ja het was hier een vreselijke herrie, de hele dag en de katten waren erg bang en mochten niet naar buiten, helemaal van slag.
  Jammer dat het niet verboden is.

  BeantwoordenVerwijderen