vrijdag 23 januari 2015

Dierengedoe

Omdat er toch nog mensen hier langs schijnen te komen, zal ik maar weer es een postje doen :)
Ik was een beetje druk met de beestjes. DikkieDik dwarsboomde in de kerstvakantie opnieuw onze plannetjes dmv een flinke ontsteking aan zijn rechtervoorpootje. Hij bleek ook nogal hoge koorts te hebben, dus weer binnen blijven en medicijnen erin zien te krijgen. Het abces brak na een paar dagen open en dat was eigenlijk wel goed maar voor hij weer naar buiten mocht wilde ik de wond wel dicht hebben, dat was meneer niet echt naar de zin natuurlijk :) Om van het onophoudelijke geblér af te zijn gingen we toch nog ons plannetje doorzetten, zij het dan een paar dagen later; een dagje WinterEfteling! De volgende dag mocht DD voor het eerst weer naar buiten. Hoera!
Een lange dag met 8 uur treinen/bussen met vooraf nog een half uur bezig om DD zijn medicijn te laten opeten en bij thuiskomst moest dat opnieuw gebeuren uiteraard. Het leven van een katten/konijnen'moeder' loopt niet altijd over rozen :)
Maar het was een heerlijke dag!


Toen DD beter was dacht ik dat ik Rocco maar es weer moest kammen, dat was alweer te lang geleden en tja..die was bezig te vervilten. Ik hoorde later dat dat met het vochtige weer en die fijne zandbak extra snel ging... De trimster kon niet meteen naar ons toe komen maar we mochten wel diezelfde middag bij haar langskomen. Oke..chauffeuse geregeld en voila, Rocco naar de kapper.
Maar ohoh...domdomdom.... bij thuiskomst bleek hij vreemd te ruiken en Suus was ook niet gecharmeerd van zijn nieuwe kapsel! Dat werd dus ruzie met Suzy!! Ik moest ze apart zetten.
Rocco was inmiddels helemaal in de stress geschoten en wilde daarom niet meer eten en niet eten leidt bij konijnen snel tot de dood. Zo ver mocht het niet komen! Wij kwamen onmiddelijk in actie met dwangvoer en 2 medicijnen van de DA die ook constateerde dat hij een veel te lage temperatuur had. Dus Rocco in een kooi in de keuken naast de verwarming met een kruik en dus
4x per dag dwangvoeren met een spuitje in zijn bekje en medicijnen geven op dezelfde wijze. Dat krijg je in je eentje niet voor elkaar kan ik jullie zeggen!  Ik hield RY strak in een handdoek omhoog en M spoot voorzichtig het voer in zijn bekje. Slikken moest hij nog wel zelf doen en dat vertikte hij helaas vaak.., maar gelukkig slikte hij wel zijn bekje af waardoor hij toch wat binnenkreeg. We zijn nu ruim een week verder en hij eet weer uit zichzelf en heel belangrijk; hij keutelt! De darmen mogen niet stil komen te liggen! Nu moet ik alleen nog zorgen dat hij weer vriendjes wordt met zijn vriendin. Toch nog wel een dingetje...
Myrthe is een kei in het proppen van groen!

10 opmerkingen:

  1. Je hebt het er maar druk mee, maar het is voor een goede zaak.
    Leuk, je nieuwe achtergrond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh die is al bijna weer aan vervanging toe, zit er al een tijdje op :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk, een nieuw logje ! Al is het dierenleed niet zo leuk natuurlijk.
    Je hebt weer heel wat te stellen gehad met ze.
    Zo'n abces is heel naar.

    Achteraf had je het misschien anders gedaan met Rocco, maar dat weet je van tevoren niet.
    Hopelijk gaat hij weer naar zichzelf ruiken, en komt het goed.
    Goed team zijn jullie, met het dwangvoeren. :)
    Dat was wel even heftig.

    Fijn dat jullie zo'n heerlijke dag hebben gehad, de Efteling is altijd leuk en zo te zien was het goed weer. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moet hem beter in de gaten houden maar een week is maar zo weer om. Ik denk erover de zandbak te sluiten..nou ja voorlopig komen ze nu even helemaal niet buiten trouwens omdat ze nu in verwarmde ruimtes zitten. Het heeft trouwens ook wel iets goeds opgeleverd, hij is tammer geworden en heeft ontdekt dat aaien best wel fijn is :) Hij ruikt wel weer gewoon natuurlijk maar als ze een tijdje apart zijn geweest moeten ze weer wennen en de rangorde bepalen.

      Verwijderen
    2. Ze zijn de kou niet meer gewend dus het zal wel voorjaar worden, voor ze weer buiten kunnen wonen.
      Wat fijn dat hij tammer is, zo geniet je meer van hem en andersom ook. :)

      Verwijderen
  4. Ook veel sneeuw bij jullie daar?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het zag er betoverend uit vanmorgen maar smelt het alweer
    novelle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat hebben jullie een geduld met konijn. Wel fijn. Maar wat is er nu fout gegaan. Heeft die trimster konijn een geurtje opgespoten of luistert het gewoon nauw bij konijnen? Wel fijn dat ie weer eet en zo.
    En ook fijn dat voor zo'n kleine schare fans toch nog de moeite doet ook :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het luistert heel nauw bij konijnen. Het zal nog een hele toer worden die twee weer bij elkaar te krijgen. Er zit nu gaas tussen.

    BeantwoordenVerwijderen