dinsdag 10 februari 2015

KoKoppel

Eindelijk ben ik dan de knijntjes gaan herkoppelen. Ik durfde bijna niet meer,vreesde weer een vechtpartij en een bezoek aan de DA te moeten brengen. Maar ik wilde mijn keuken terug, ik kon nergens meer bij vanwege obstakels van Rocco(o.a.een enorme kooi-en dat terwijl hij gewoon los loopt :D en een wctje, een tunnel etc. het is een wonder dat ik mijn benen nog niet gebroken heb)
Rocco's kapsel was weer wat aangegroeid (Suzy houdt beslist niet van kale mannetjes)en zijn geur zou toch ook wel weer es ok zijn? Dus hup..de hal ingericht met oude dekens, dozen en hekwerken, een stoel voor mijzelve en wat te eten/drinken/lezen want ja..ik moest er minstens 4 uur toezicht houden en ingrijpen indien nodig (konijnen kunnen enorm vechten-ik had derhalve ook dikke ovenwanten klaar liggen en een groot stuk karton om tussen beide te steken) Voor de katten had ik de ramen in de woonkamer opengezet en voldoende voer, ze moesten zichzelf redden- de portier was even verhinderd :p Ook maar een briefje op de voordeur dat die niet geopend kon worden, ik was op alles voorbereid dus.
Maar ik hoefde weinig meer te doen dan af en toe Rocco een beetje afremmen, na een uurtje mocht hij op haar rijden(dat doet degene die dominant is, kan ook het vrouwtje zijn, maar Rocco was eerder ook het baasje.) Eerst rende hij steeds achter haar aan, later daagde ze hem uit, kwam naar hem toe en rende dan snel weg. Op het laatst liet ze zich wassen, eerst het kontje en later ook haar gezichtje.
Het was ontroerend om te zien. Als konijntjes gaan liggen dan voelen ze zich op hun gemak, ook een goed teken en samen eten zeker ook. Dus wij zijn blij, heel blij!!
Kijk maar naar de foto's hieronder.
de arena


hee..jij ook hier??

kiekeboe

waarom ren je steeds weg?

waar is ze nou

SUUUUSSSIIIEE

ren toch niet steeds weg

zit je in de doos?

hee blijf nog even

kusje

ga je mee ?

nee ik ga even liggen

hoppa dan spring ik wel alleen

okeeej ik ben al rustig

zoek jij het hogerop?

dan wil ik dat ook

even snuffelen hoor

ja nu wil IK even rustig liggen hoor

WHOESJ

is die hooi van jou of van mij

ach je bent wel lief

zullen we dan maar samen eten?


16 opmerkingen:

 1. Geweldig! Net twee mensen die toenadering tot elkaar zoeken.... Je hebt leuke onderschriften bij de foto's geschreven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha..ja eerst rende Rocco steeds achter Suus aan, maar later ging ze hem zelf opzoeken en uitdagen. Mijn keuken heb ik nog niet terug want daar blijven ze nu samen een week, maar die enorme kooi is er wel uit, ze zitten nu onderin de kast en lopen dor de keuken dus..

   Verwijderen
 2. Dat was een hele operatie, gelukkig is het heel goed afgelopen, fijn dat ze weer samen zijn.
  Ook fijn dat je het nu aandurfde, maar ja, je moest wel.

  Wat een leuke serie foto's, en met jouw ondertitels nog leuker.
  Van lezen kwam niet veel lijkt het, je had het te druk met foto's maken. ;)
  Rocco ziet er trouwens heel leuk uit, nu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja al met al heeft het een maand geduurd voor ze weer samen waren. Ik moest wel ja, ik vreesde dat het niet meer zou lukken omdat Suus zo onaardig deed met hem in de rug bijten en door het gaas naar hem happen, maar ze verdedigde gewoon haar territorium. In de gang was niemandsland :) Ik heb wel de kranten gelezen hoor, 4 uur is lang maar uiteindelijk viel het me toch mee. Ja hij krijgt weer wat vacht nu. Over 2 maanden moet ie ws alweer geknipt, misschien kan ik het zelf bijhouden. In ieder geval gaan ze nu overal samen naartoe!!

   Verwijderen
 3. Goed idee om ze nu overal samen mee naartoe te nemen.
  Het gebeurt je niet weer. :)
  In de keuken moet je steeds uitkijken dat je niet op ze trapt, ik had vroeger een gerbil rondlopen, toen moest ik ook uitkijken. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk logje. En wat een foto's. 't Lijkt me wel een gedoe in dat huis. Ik kan me inderdaad voorstellen dat je goed moet oppassen niet ergens over te struikelen of al vallend een konijntje te pletten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou het vallen vond vanmorgen heel vroeg plaats in de gang, ik struikelde over de laatste tree naar beneden, ik dacht dat ik er al was-in het donker maar er bleek nog 1 tree te zijn. Een wat pijnlijke heup was het enige wat ik eraan overhield.

   Verwijderen
 5. Het zou een prachtig leuk prentenboekje voor kleutertjes kunnen worden Margreet superleuk gedaan hoor

  groetjes van Novelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Margreet, welke moeilijkheden ondervind je bij het reageren op mijn blog? Ik hanteer geen moderatie of codes, maar misschien kan ik het toch makkelijker maken. Laat even horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet steeds weer mijn naam en mailadres invullen en dan wordt er nog een wachtwoord gevraagd. Het ligt aan Wordpress denk ik. Ik vergeet dan weer mijn ww en heb schijnbaar 2 verschillende opgegeven waardoor de verwarring groter wordt. is mijn eigen schuld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Margreet, ik las elders dat je toch maar weer stopt. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben het spoor bijster, kom op je blog op een pagina ergens in februari terecht ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja sorry mensen ik was zelf het spoor ook even bijster. Pfff

  BeantwoordenVerwijderen