zaterdag 11 april 2015

Zwemmen in zee (Schrijfveer)

Dat is beter dan in zo'n chloorbad, al is de zee ook niet meer zo schoon natuurlijk en dan soms die kwallen..brrr.. Ik kan trouwens helemaal niet zwemmen..ooit had ik wel les, op de lagere school, die christelijke in dat kleine gehucht op de groningse-friesegrens. We woonden aan de rivier de Lauwers waar geloof ik ook alle wc's op uitkwamen, voorzover die al bestonden. Wij hadden toen ik klein was een poepdoos en die ging over de tuin :)
Nou ja.. er werd ook in gezwommen in de Lauwers maar dan een eindje verderop, achter de brug.
Maar daar hadden we geen zwemles, daarvoor moesten we eerst 4 km fietsen, het was denk ik in een zij-arm van de Lauwers. Ik was een dun iel kind en had vaak buikpijn en ik was op de dag van het zwemmen heel vaak ziek, zo vaak dat het wel opviel :p Ik vond het koud en dat was het ook, ik kwam blauw weer terug. Ook als tiener, toen we zwemles hadden in een echt (wel onverwarmd) zwembad, was ik erg vaak ongesteld, zo vaak dat het opviel :p Ik had inmiddels een medestandster gevonden, mijn vriendin D. die nog steeds mijn vriendin is. Zij wilde ook niet in dat koude bad, dus als we niet ongesteld konden zijn verschansden we ons in de meisjeskleedkamer waar de badmeester uiteraard niet mocht komen. De enkele keer dat we toch echt het water in moesten kwam ik er ook blauw weer uit.
 En nu kan ik dus ook niet in zee zwemmen maar dat wil ik ook niet want de zee is bijna altijd te koud.
Maar ik loop wel graag langs de zee!
Schiermonnikoog

6 opmerkingen:

 1. Oh ja...de zee... Het ruisen van de golven, het schuim op het water en schelpen. Een strand zonder schelpen daar zie ik de lol niet van in :-0
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zee is inderdaad een plek om te lezen op het strand ervoor en te mijmeren of plannen te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja als het mooi weer is lekker liggen lezen in de warme zon en anders schelpen zoeken.Maar als het stuift dan is er niks aan aan zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al jaren niet meer gezwommen.
  Maar voor een heerlijke wandeling aan het strand mag je me altijd roepen, of het moet echt heel slecht weer zijn.
  Helaas wonen we niet aan de kust, maar wel bij een rivier.
  En ongesteld zijn, ja als je daar als jongen mee aankwam ..... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie schrijfveer Margreet, het heeft wat bij je losgemaakt.

  Ik had schoolzwemmen in lekker verwarmd zwembadwater, dat is een voordeel van de grote stad. Het wachten aan de kant was wel koud, herinner ik me.
  Zwemmen in zee heb ik dus wel gedaan, en springen in de golven, leuk.
  Maar ik wandel ook graag langs de zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In een zwembad vind ik ook niks aan, Myrthe houdt wel van zwemmen dus ik moest geregeld wel naar een zwembad natuurlijk,

  BeantwoordenVerwijderen