woensdag 6 mei 2015

Voortborduren (met foto)

Ons borduurpuzzelstukje is klaar...eindelijk. Ik had er al spijt van dat ik me had aangemeld. We kregen na mijn aanmelding en enthousiaste mededeling dat ze wel 2 mochten sturen want mijn dochter wilde vast ook meedoen (ze wist van niks) een raar lapje (x2) van een raar stofje en die moest volgeborduurd. Als je een beter lapje had mocht dat ook maar wel exact naknippen dan. Ook mocht je een bestaand borduurwerk verknippen en er dan zelf iets eigens aan toevoegen.
Mijn enthousiasme was al ietwat bekoeld dus ik ging op zoek naar bestaande borduurwerken, die van mezelf kon ik uiteraard nergens vinden nu :( Uiteindelijk vond ik er twee in kringloopwinkels en knipte ik de puzzelstukken goed na. Wel een béétje zonde eigenlijk leek mij..maar ja..voor het goede doel :) Het zou een kunstwerk worden immers!
Er zaten nogal wat ongeborduurde stukken tussen, dus die moesten wij vol maken. Tjonge..dat was best nog veel werk. Ik kreeg spijt van mijn enthousiaste actie en ik was ook nog dom want ik had een heel fijn borduurwerk gekocht waarop piepkleine steekjes moesten worden gemaakt..zou Myrthe dat eigenlijk wel kunnen? Anders moest ik dus 2.... Maar....ZE KON HET !
En gisteravond(vannacht) was het dus af en uiteindelijk kan ik zeggen dat ik ze mooi vind geworden!
En zijn we trots en blij. Nu opsturen dan zijn ze op tijd binnen! Ik maak straks een foto, Mijn (oplaadbare)batterijen zijn blijkbaar aan hun einde gekomen-na opladen doen ze het ook niet meer.
We zullen ter plaatse ook foto's maken, het werkstuk is dan nog niet klaar want je mocht je lapje er ook zelf op naaien-dit doen wij niet vanwege 'zonde van onze tijd' daar :)
stukje nr 783 van Myrthe en 745 van mij

8 opmerkingen:

 1. Een mooie prestatie Magreet. Complimenten, ook voor Myrthe. Achteraf toch leuk dat jullie meegedaan hebben hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch leuk dat jullie meegedaan hebben. Helemaal van Myrthe! Je mag er trots op zijn. Ik hoop de foto binnenkort te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De foto's staan er. Ja ik vind het toch leuk dat we meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tussen de vogeltjes en bloemen ? Ik vind ze ook mooi, heel knap van jullie.
  Gelukkig waren jullie op tijd klaar. :)
  Groot gelijk dat je ze er niet zelf op naait. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar goed dat ik mij niet opgegeven heb.....
  Ben benieuwd naar de foto van het totaalwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk hadden we er twee kunstwerkjes van moeten maken maar dat lukte qua tijd en wat we verder te doen hadden niet echt.. Het echte kunstwerk is natuurlijk de jurk zelf. Ik probeer er foto's van te maken. Ik wil geen mensen fotograferen/op internet plaatsen dus dat is misschien lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi idee zeg en jullie borduurwerkjes zijn erg mooi hoor mijn complimenten daarvoor.

  Novelle

  BeantwoordenVerwijderen