maandag 5 augustus 2013

Rügen deel 1

Na dagenlang hard werken (en zweten vanwege de hitte) om alles thuis op orde te krijgen voor vriendin's oppasweek alhier konden we dan vertrekken...alhoewel..eh..
Op het moment dat we de deur uit zouden naar de bushalte begon het enorm te waaien, te onweren en stortregenen... en zo hadden we dus nog even een rustig uurtje thuis..toen was de bui bijna over en durfden we erdoor. We zouden dan wel iets na zessen aankomen op ons tussenstation; een hotel in Leer waar we voor zessen moesten inchecken, maar nood breekt wetten toch..

 In de Trouw zagen we dat we nog meer hitte tegemoet gingen. Met de bus ook van Assen naar Winschoten en daar bleek dat we ook naar Leer met de bus zouden gaan want de trein reed niet. Oke.. 18.10 checkten we in, geen enkel probleem. In Leer was een of ander feest of markt met veel bratwurst, we hadden wel trek maar niet in bratwurst :p Ook de andere waren trokken me niet zo en ik vertrouwde erop dat we wel iets geschikts tegen zouden komen. We wilden sowieso de Altstadt wel even bewonderen.
 En ja hoor, we kwamen een heel leuke boekwinkel annex biologisch restaurantje tegen met een gezellig terrasje. Ze organiseren ook een soort moordspellen oid
Lekkere vegetarische gerechten, Myrthe nam de spaghetti en ik de thaicurry, alleen bleek dat ik niet de vegetarische versie had gekregen, ik dacht eerst dat er stukken tofu in zaten maar ik vermoedde na een tijd toch kip, nou ja, het beestje had een goed leven gehad :)
 Toen het bijna donker was gingen we naar onze kamer en sliepen vrij snel in. De volgende ochtend zouden we vroeg ontbijten(we waren de eersten-lekker rustig) en waren zo mooi op tijd voor de trein naar Bremen.
Die bleek vreselijk druk en veel mensen hadden gereserveerde plaatsen, wij niet dus dat was een gedoe met tegenliggers en koffers in een smal middenpad. We zagen dat er in de 1e klas wel plaats was en ik vroeg aan herr Conductor of we misschien konden bijbetalen. ja dat kon wel, hij wilde onze kaartjes zien, knipte ze en zei toen: "es ist gut" En zo zaten we dus met 1 2e klaskaartje met z'n 2 in de 1e klas :) Het werd alleen wel steeds warmer.. iedereen kreeg een fles mineraalwater van de conducteur! Na een tijd zagen we in de 2e klas een betere (koelere) plek.  In Bremen bleek dat de trein naar Ostseebad Binz een half uur verspätung had. Kon ik mooi even Frau Nowitzki bellen voor een afspraak over de sleuteloverdracht. Gelukkig kon ik haar goed verstaan. Om 15.45 stapten we uit op een warm station en 10 minuutjes later waren we bij ons appartement waar Frau N. ook al aankwam. Binnen was het lekker koel en ja hoor, daar was dan het moment dat we plaatsnamen op ons 1e rangs balcon! :) In de kelder onder ons zat een leuke damesboetiek, veel dames bleven daar even dralen. Er liepen sowieso ontzettend veel mensen over de promenade, dat ging de hele dag en avond door, we voelden ons wel een beetje koninginnen op een bordes en bijna automatisch wilden we al gaan wuiven hahaha
 We moesten nog wel even naar de supermarkt 5 minuutjes verderop(ik had alle routes en openingstijden vantevoren al gecheckt) en zo liepen we- niks koninginnen- zelf over de promenade en ...door de Margarethenstrasse.. :)

Verrassende waren te koop :)) Veel biologische producten.

 Boven ons appartement, rechts boven dat groene geval.  Ik was te moe om te koken dus we aten die avond gewoon brood. Bij het station had ik meteen alle folders meegenomen die interessant leken.
 Des avonds was er muziek op het plein bij de Pier, was dat niet Tina Turner?? :)
Er werd gedanst door jong en oud.

  Het bleef nog lang warm en toen we in bed lagen ging het onweren.
De volgende ochtend was het een stuk koeler en het regende.


7 opmerkingen:

 1. haha Friesen-Wichtel in Koninginnennoppenjurken aan de Vegan Kokos met Koriander. Geef mij maar zo'n snickel..pp
  Der Mörder ist immer der Gärtner? Jullie zijn toch niet op het terras in de tuin gaan zitten?
  Mooie foto's en we zijn pas in Leer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wat kon ik anders bestellen he pp
   Wij zijn van die onverschrokken vrouwen die gewoon in de tuin plaatsnemen ja, maar wél met een stevige paraplu in de aanslag uiteraard! Het is trouwens niet dat terras op de foto, wel zit die winkel aan dat pleintje, je krijgt nog foto's te zien van de gevaarlijke tuin maar daar staat Myrthe op en die mag ik hier niet plaatsen.
   Ik heb even een link geplaatst naar dat Tatort Taraxacum restaurant, Rathausstrasse 23.

   Verwijderen
 2. Had al eerder op de avond gezien dat jullie weer veilig thuis zijn. ;)
  Met een grote glimlach je verslag gelezen, de Altstadt van Leer, een biologisch restaurantje, in de Eerste klas zitten, het plaatsnemen op het mooie balkon, de Margaretenstrasse, de mooie ronde tafel, de zee, allemaal even leuk. :)

  Het weer was na dat onweer en de regen dus verder goed? Gelukkig, op de weerkaart van het journaal zag ik steeds wolken boven dat gebied.

  Mooi verslag en mooie foto's, een beetje alsof ik er zelf bij was. :)  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja we hadden prima vakantie weer, wel bewolking maar ook veel zon en een enkel buitje na maandag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooi verslag Margreet en ja een daalders plekje hadden jullie met dat balkon hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk eerste overzicht. Mooie foto's bij lekker weer. Wat wil je nog meer. Ik lees snel verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo te lezen en te zien hebben jullie een heerlijke vakantie gehad Margreet. :-)

  BeantwoordenVerwijderen