woensdag 2 april 2014

leuke plannen van Nathalie Kosciusko

Omdat wij deze zomer 2 nachten en 1,5 dag in Parijs vertoeven, lees ik tegenwoordig alle info over deze wereldstad met meer belangstelling.

Post van The Optimist'(voorheen Ode)

Als optimisten zijn we altijd voorstanders geweest van recycling. Een van de burgemeesterkandidaten van Parijs, Nathalie Kosciusko-Morizet, wil iets opmerkelijks gaan hergebruiken. Ze wil oude, verlaten metrostations in de Franse hoofdstad een nieuwe bestemming geven.
        Er zijn zestien verlaten metrostations in Parijs. De meeste zijn gesloten tussen 1930 en 1970. Hoewel sommige stations geregeld gebruikt worden om films of reclames op te nemen, heeft het merendeel momenteel geen functie. Kosciusko-Morizet heeft twee architecten gevraagd om nieuwe plannen te maken voor de ondergrondse locaties. Zij kwamen met een aantal verrassende ideeën. Naast een ondergronds park hebben ze plannen gemaakt voor een zwembad, restaurant, kunstgalerijen en een theater.
        Nathalie Kosciusko-Morizet heeft weliswaar de verkiezingen voor het burgemeesterschap verloren, maar hopelijk gaan haar mooie plannen voor de verlaten metrostations van Parijs niet verloren. 

10 opmerkingen:

 1. Ik wist niet dat er zoveel verlaten metrostations waren in Parijs.
  En dan zou ik eerder denken dat er daklozen in zaten.
  De plannen zien er alvast spectaculair uit, hopelijk doen ze er wat mee.

  Prachtige nieuwe kopfoto Margreet, heerlijk lenteachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik wist het ook niet, veel he.. misschien zitten er ook daklozen in ja, of zouden ze dichtgetimmerd zijn? Het zijn leuke ideeën iig.
  Ja ze stonden zo mooi in de tuin te bloeien..en ook de Pruim is al in volle bloei, het belooft weer wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zou ook kunnen.

  Ik herkende je dakpannen op de foto. ;)
  Je hyacinten staan er prachtig bij, mooi, die verschillende kleuren.
  Lekker veel pruimen straks. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O heerlijk, ik ben een grote fan van metrostations en ondergronds metrorijden. Stockholm heeft ook mooie stations en natuurlijk Moskou. Rotterdam heeft de mooiste metro van Nederland en Amsterdam de lelijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn hemel Coqui, er gaat een wereld voor me open! Die van Moskou vind ik mooi, maar eigenlijk allemaal wel, daar vallen de plannen van madam Kosciusko bij in het niet. Zelf blijf ik liever boven de grond :)

   Verwijderen
  2. ja de ondergrondse wereld is een wereld op zich; ik ben, geloof ik, eigenlijk een soort m(etr)olrat ;-) pp
   't word, schat ik, wel moeilijk dus om een geschikt meetings point te vinden voor een afspraakje?

   Verwijderen
 5. Wat denk je van het Louvre, onder de Mona Lisa?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een aardige gedachte. Het zijn stuk voor stuk dingen die veel mensen aanspreken. Dus waarom niet, nu ligt het toch braak. Misschien haalt ze de volgende keer het burgemeesterschap.

  BeantwoordenVerwijderen