vrijdag 4 april 2014

Mooi weer voorbij

Maar gisteren was het zalig en dus de knijntjes even naar buiten gezet. Altijd een stressige toestand want ik moet ze daarvoor eerst vangen en aan het eind van de middag opnieuw. Over een tijdje is dat hopelijk voorbij want er komt een-verbeterd- buiten- annex schuurverblijf, de laatste voor de nacht. En dan nu op menshoogte, tevens een soort serre. Ik hoef ze dan alleen maar aan het eind van de dag naar binnen te lokken.
Eenmaal buiten vonden ze het toch wel een goed plan van mij. Suus begon meteen te graven, RoccoYoey verkende de ruimte voorzichtig. Het ziet er op de foto's ook heel gezellig uit :) Maar later moest ik ze toch apart zetten omdat ze gingen vechten. De kleine Yoey probeert steeds Suus te bespringen en dat zint haar niet dus ze bijt -letterlijk- van zich af. Na de castratie-sorry Yoey- zal het wel beter worden vermoed ik want Suus wast af en toe ook wel zijn koppie, voorzichtig durft hij zich dan over te geven..even..voor hij weer wegrent want oei, die grote kan me toch kwaad zijn!! Een bangerik kun je hem niet noemen trouwens want hij rent voortdurend achter haar aan en daagt haar ook uit.
ik zit lekker op mijn balcon


wat doe jij daar

kuil graven, ga jij maar ff verder

okee

nou zal ik je even wassen dan?

ze is best lief eigenlijk

samen graven, ja gezellig!

en dan uitrusten

13 opmerkingen:

 1. Het zijn wel konijnen om op de gevoelige plaat vast te leggen :D
  Bella was ook een varken onder de konijnen. Daar stond een kop op, de dierenarts heeft het er nu nog over ;-) En nu woont Bobo binnen. Een je-weet-wel konijn met slechts één hersencel. Een dommer konijn heb ik nog nooit meegemaakt!
  Je konijnen treffen het met zo'n gezellig baasje.
  Fijn weekend,
  Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bella was toch wel zindelijk? Ze zijn heel makkelijk zindelijk te maken he, nou ja behalve als ze maar 1 hersencel hebben haha.. ik blijf wel schoonmaken en wassen draaien :p Suus was ik soms met een washandje want die vlegel sproeit over haar heen, en zelfs mij! Vreselijk beest! :)

   Verwijderen
 2. Dat komt wel goed met die twee. ;)
  Wat een heerlijke pluizige donsballetjes zijn het toch.
  Leuke foto's, je hebt er een compleet beeldverhaal van gemaakt. :)

  Als ik me goed herinner, was je vorig jaar begonnen aan een buitenhok met toegang tot de schuur?

  RoccoYoey is er vroeg bij, kijk maar uit voor kleintjes, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik denk het ook wel, ik heb ze langzaam laten wennen en dat was goed.
   Ja in dat hok zitten ze op de foto, alleen niet naar de schuur want dat had ik weggehaald, luikje dicht dus. Buurman heeft het niet afgewerkt en ik ben er ook niet tevreden over. Buurman hoeft dus ook niet weer te helpen :)
   Daarom een nieuw plan zodat ik ook niet steeds gebukt door dat hok hoef, ik word ook wat ouder he en het is lastig ze nu te pakken, soms zit ik met de knieën in de zandbak :p

   Verwijderen
 3. Je bent geen kleuter meer, hihi.
  Goed idee om het hoger te doen, ligt daar dan ook zand in? Dat valt naar beneden, dat wordt een knoeiboel. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh nee je begrijpt het niet helemaal goed, ik schrijf het ook knullig op zie ik. Het nieuwe hok wordt gewoon hoger zodat ik er ik rechtop kan staan. En met een tuinsetje in kan zitten ook eventueel, voor de gezelligheid. De buren zullen wel lachen als ze mij in het konijnenhok zien zitten, maar ik zit er nu ook weleens in, bv om foto's te maken :) Ze vinden het sowieso al gek dat ze zo'n groot hok hebben maar konijnen kunnen heel hard rennen, dat kan niet in een klein hokje he, dus dat is zielig. Er komt zeker ook een zandbak in ja want ze graven ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, nu snap ik het.
  Lekker laten lachen. :)
  Jouw konijntjes boffen, en alle konijnen zouden moeten kunnen rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou er is genoeg leven in het konijnenwereldje die vervelen zich vast niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zitten nu weer binnen hoor, ik maak nog een groter kamertje voor hen in orde(in afwachting van het nieuwe zomerbuitenverblijf), voorlopig mogen ze alleen bij elkaar onder toezicht, na de castratie langzamerhand altijd samen, dat gaat wel goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die konijnen hebben een luxe onderkomen zo te zien. Mooie fotoserie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het wordt nog luxer :)En we gaan er zelf dan ook bij zitten, voederen verboden :)

  BeantwoordenVerwijderen