zaterdag 5 april 2014

leef doelloos

Een levensveranderend idee komt meestal zomaar in je op, onder de douche, onder het hardlopen, onder de afwas. Dat komt voort uit het leven zelf, niet uit je prefrontale cortex.
~Lisette Thooft~


mooi woord: ‘resultatitis’.

13 opmerkingen:

 1. en dat idee kun j e heel goed volgen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, er wordt teveel naar resultaten gestreefd.
  Just let it happen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sommige ideeen die bij je opborrelen zou je stante pede uit moeten voeren. Of in elk geval plannen voor moeten maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. beste Margreet
  Wat een prachtig artikel uit De Optimist voor heen Ode het haalde me even uit een impasse .Ik was dagenlang ietwat zoekende en verveelde me het apenzuur. Dan heb ik ook nergens zin pffft sta ik nergens voor open maar dit artikeltje pakte me gelijk bij de oren. Mooi ik heb ervan genoten en ik zal het dadelijk nog eens lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel bijzondere uitspraak. Het is leuk de dingen eens een tijdje te laten gebeuren en dan kijken of het bevalt. Waarom ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Margreet, hoe gaat het met je?
  En met de pluizebolletjes?
  Ze zullen wel binnen zitten, geen weer voor het buitenhok.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Willie, nou het gaat hier niet zo goed, DikkieDik is vorige zondag aangereden en bleek een achterpoot uit de kom te hebben, dat is vrijdag geopereerd en nu moet hij 2 weken in een kooi met een kraag om. Hij mag niet aan de wond likken en niet springen. Hij is er wel geregeld uit en de kap ook af dan kan hij tenminste goed eten en zich wassen. Dan loop ik hem alle stappen dus na en moet heel goed op hem letten. Ik heb de stoelen schuin en de vensterbaken vol gezet. Ook met RokkoYoey hadden we problemen, al daarvoor, hij werd erg dominant en heeft me 4 x gebeten, ik was bang voor hem dus hij is snel gecastreerd en dat helpt wel grootdeels, de hormonen zijn nog net geheel weg en hij is nog wel dominant en verdedigt ook zijn kamer. Ze zitten wel bij elkaar nu, buiten is nog niks nieuws gebouwd en het is geen weer. Ik ben nogal moe eigenlijk nu, het hakt er in. Hoe is het met jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach, wat erg om te horen. :(
  Die arme DikkieDik.
  Gelukkig heeft hij het overleefd, je moet er toch niet aan denken.
  Ik kan me goed voorstellen hoe jij je gevoeld moet hebben.
  Je pakt het goed aan zo te lezen, het komt vast weer helemaal goed met hem.

  Dat was niet leuk met RokkoYoey, ik hoop dat hij snel minder dominant en weer een lief konijntje wordt.
  Zijn jouw bijtwonden goed (aan het) genezen?
  Het is geen wonder dat je moe bent, na al die stress.

  Met mij gaat het goed, met mijn zoons en met Mickey gaat het goed, en dan gaat het met mij ook goed.
  Met mijn moeder gaat het nu ook beter, thuis loopt ze zonder stok en buiten kleine stukjes met stok of met de rollator.
  Mickey eet momenteel gelukkig een bepaald merk nier-natvoer en zelfs brokjes, hij heeft nierfalen en weigerde een tijd lang sommige voeders.
  Sterkte, Margreet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dankjewel. Fijn dat het met je moeder ook beter gaat. Ja het had allemaal een stuk erger gekund, zijn bekken had gebroken kunnen zijn.. of verlamd of nog erger ja..we wisten het eerst niet en de DA dacht dat er niks was gebroken maar hij moest wel dinsdag lopen. Dat deed ie ook wel maar mank. Toen hebben ze rontgenfoto's gemaakt en daar bleek de poot uit de kom. Ook heeft ie aan zijn poot lager nog een wond en aan de staart maar dat is klein. Hij wil nu al steeds naar buiten, hij snapt het niet he, je kunt het niet uitleggen. Eten en drinken, plassen en poepen gaat allemaal goed. Die 2 weken zijn lang maar komen we door, ik moet standvastig en duidelijk zijn. Hij weet dat als ik hem in de kooi zet met de kap dat hij wel even kan tegensputteren maar dat hij zich er bij neer moet leggen en dat doet hij. De kap verdraagt hij gelukkig ook goed. Na die 2 weken mag hij nog 4 weken niet naar buiten maar dan hoef ik niet alsmaar op hem te letten en dan zijn we van kap en kooi af. Ik zal even een foto plaatsen zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De wondjes genezen wel ja, die aan mijn been was het diepst en in mijn pink en duim het pijnlijkst. Ik ga nu steeds met laarzen aan in de konijnenkamer.. ik denk dat het wel goed komt met RY, ik heb hem zondag gekamd en dat ging best goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee, je kunt het ze niet uitleggen, dat het voor zijn bestwil is.
  Consequent zijn, ja.

  Dat je hem mocht kammen is hoopgevend. :)

  BeantwoordenVerwijderen