dinsdag 27 mei 2014

Fijne dag nog

Tegenwoordig zegt iedereen dat?
Net weer, pakketje van MedPets werd afgeleverd en 'fijne dag nog'..Ook in de supermarkt wordt me telkens 'nog een fijne dag' gewenst.
Klinkt goed maar het is een beetje nietszeggend meestal, dat hoor ik, net als gisteren NB bij het winkeltje van Olmen, er wordt me gevraagd of ik een goede week gehad heb(er was een week vakantie aldaar, Myrthe was ook een weekje vrij-we zouden naar Schier..helaas gooide DD de kater roet in dat eten) Dus ik vertelde daarover, maar meteen merkte ik al dat ze helemaal niet geïnteresseerd was. Ik had gewoon slechts 'ja' moeten antwoorden. Dat is de bedoeling.
Ik heb er een beetje een hekel aan, dat soort zogenaamde beleefdheden, ik vind er helemaal niks beleefds aan. Ben zelfs teleurgesteld want er lijkt aandacht te zijn maar dat is niet zo.
Doe mij maar ECHT. Gewoon geen interesse of wel maar dan ook werkelijk.

9 opmerkingen:

 1. Tja frases van beleefdheden ik heb er geen hekel aan dat niet. Maar ik verwacht ook geen werkelijke aandacht van vreemden. Tja wat zal ik zeggen weet je wat ik zeg niets. Jammer dat hun vakantie zo mislukte denk ik dan maar stilletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee van vreemden niet maar in die winkel kennen ze me wel aardig hoor, ik kom er minstens 3x per week. Vraag dan niets denk ik dan. Ik word op het verkeerde been gezet. Ik ben een beetje autistisch, dat zal het wel zijn, wat normale mensen normaal vinden vind ik vaak stom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk, ik ga niet liegen dus, ik heb helemaal geen goede week gehad nl.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou je me willen schrijven...prive` hoe die week dan verliep Margreet

   Verwijderen
 4. Ik ben het roerend met je eens, Margreet.
  Echte belangstelling, of anders maar niet.
  Wat niet wil zeggen dat we niet gewoon beleefd tegen elkaar kunnen zijn, natuurlijk.

  Zo'n kassameisje moet de klanten natuurlijk een prettige dag wensen, veel klanten zeggen dan bedankt en lopen door.
  Als ik ze gemeend een prettige dag terugwens, dan licht hun gezicht helemaal op. :)

  Onder reacties bij veel weblogs zie je vaak staan:
  Prettig weekend of zo iets, dat vind ik ook zo nietszeggend.
  Het spreekt toch vanzelf dat je mensen geen rotweekend toewenst? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja bij de kassa is het meestal niks anders dan beleefdheid en die man aan de deur..hetzelfde natuurlijk, maar vroeger zeiden ze toch alleen dag ofzo of totziens,
  Als je vraagt hoe het gaat oid, vraag dat dan alleen als je het antwoord ook wilt horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beter totaal geen belangstelling dan onoprechte. Ik ben het helemaal met je eens. Het lijkt wel of mensen steeds meer afstompen. Maar de "pakjesman" bij ons is altijd opgewekt en maakt tijd voor een kort praatje. Dus het kán wel!
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het met jou en alle reacties eens. Vaak beleef ik het ook zo, maar ik schenk er geen aandacht meer aan. Luister eens naar vragen op een verjaardagsfeestje. Je hebt precies vier seconden voor een antwoord. Daarna verflauwt de aandacht alweer. Bij de meeste mensen dan. Er zijn er ook met werkelijke aandacht. Soms sta je er helemaal van te kijken. Is dit echt?
  Enfin, wat Kakel zegt bestaat dus ook. En wat zou een winkelmeisje anders moeten zeggen dan hetgeen haar voorgeschreven is? 'Dag' is in feite ook al niet goed. 'En nou opgesodemieterd met die boodschappen dan?' 'Voortaan pinpas bij de hand houden?'
  'Jeu, tot de volgenduh dan maar weer."
  Nee, dat is het ook allemaal niet. Maar wat dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik had laatst ook iemand aan de deur van Coolblue, die was echt en aardig.
   Ik weet het ook niet Plato, ik had gewoon zin in zeuren, alleen maar positief doen alsmaar is ook nogal onecht he :p Alles is ook maar weer een momentopname.

   Verwijderen