woensdag 10 september 2014

kaal

Kent u deze nog:
 Nu ziet hij er zo uit :)

Er zat een dik stuk vilt onder zijn kin wat ik er maar moeilijk (geheel niet) weg kon krijgen dus ik had een professional nodig, en gelukkig vond ik een zeer kundig persoon nl Linda van konijnentrimsalon Like Heaven die ook nog es bij ons thuis kon komen voor een zeer schappelijk bedrag. Zij ging zeer vakkundig te werk en in een half uur was ratsj ratsj Rokko van zijn vilt en dikke vacht ontdaan, dit alles met een klein zeer scherp schaartje. Onderwijl praatte zij genoeglijk met mij. Ik stond perplex en was ook heel blij. Rokko blijkt ook toch geen Teddy Dwerg te zijn zoals hij mij werd verkocht bij stal Di Angeli in Steenwijk, maar een Angora en die moeten echt geregeld geknipt(2-3 x per jaar) Hij is ook niet echt een schattig schootkonijntje maar tamelijk dominant. Ik zal dit meedelen want met deze lijn kunnen ze dan beter niet door fokken.

6 opmerkingen:

 1. Lang geleden heb ik een angorakonijn gehad. Omdat ik toen al in het bezit was van een trimdiploma kon ik het beestje elke keer zelf onder handen nemen. Hij vond het heerlijk als ie weer kaal was! Voorlopig kan Rocco er weer even tegen :-D
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was bang dat het te koud zou zijn voor hem nu maar gelukkig kregen we een paar mooie dagen :)

   Verwijderen
 2. Dus eigenlijk hebben ze je misleid. :(
  Dat wordt een dure grap als je Linda steeds moet laten komen.

  Haha, wat ziet hij er nu grappig uit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, dat misschien niet, ze weten van tevoren niet altijd wat eruit komt en Teddy's zijn wel familie van de Angora's Maar ik hoorde van Linda dat die Stal niet zo goed is.
  Ik kan hem op zich zelf ook knippen, dat doe ik ook wel hoor, met die hitte had ik hem ook gekortwiekt, zij het niet zo mooi en snel als Linda maar vilt onder de kin is heel lastig, zeker als hij ook nog wil bijten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik nog, dat je het zelf gedaan had. ;)
   Hopelijk kan je het vervilten in de toekomst voorkomen.

   Verwijderen
 4. Dus het is een heel ander konijn geworden. Maar ja, inmiddels ben je er natuurlijk al aan gehecht. Dat is met dieren zo gebeurd. Goed idee om het ze te vertellen. Ik dacht eerst ook aan misleiding maar na jouw antwoord aan Willy, is het me duidelijk geworden dat dit zo niet hoeft te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen