donderdag 30 april 2015

Goeie actie, help mee! (zie ook vorig logje)

"Update van vandaag: Wij zijn blij verrast met alle positive en lieve reacties. Wat begon als een oproep voor familie en vrienden is uitgemond in een grootste actie. Wij zijn hier heel dankbaar voor.
Ondertussen heb ik €2.335 op mijn rekening ontvangen, wat gelijk staat aan 257.696 Nepalese Rupee. Ontzettend veel! Heel erg bedankt!!
We zijn vandaag meteen begonnen en de eerste €700 is uitgegeven. Wij geven de spullen die wij kopen aan de organisatie TAAN. Zij zijn bekend in dit gebied en willen graag wat betekenen voor de mensen die getroffen zijn door de aardbeving. Ze regelden voor ons een jeep waarmee we langs de lokale winkels gingen om de spullen te kopen. TAAN is op dit moment onderweg met een truck met de eerste spullen naar een dorp vlakbij Gorkha. Een gebied dat zwaar getroffen is door de aardbeving. Vanuit daar gaan ze kijken op welke plekken hulp nodig is en waar nog niemand is geweest. Zo komen onze spullen dus op de plekken waar ze het het hardst nodig hebben.
Ons eerste plan was om ons vooral op de kleine, belangrijke spullen te richten. Maar doordat we zoveel geld ontvangen zijn we ook in staat om grotere spullen te kopen. Allemaal door en dankzij jullie!"


11 opmerkingen:

 1. Ze komt morgenochtend op tv noord om 8.15, ook te volgen via internet.
  http://www.rtvnoord.nl/home/home.asp

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de actie al zo'n succes is. :)
  Ik heb het gironr. genoteerd.
  Je actuele e-mailadres heb ik ook genoteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vrouw heeft op 555 gedoneerd, als ik dit hier geweten had....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer.. dit gaat veel sneller natuurlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve mensen,
  Wij zijn heel blij en ontzettend dankbaar voor het geweldige succes. In minder dan 48 uur hebben we meer dan €3000,- binnengekregen. Dit is super en hier kunnen we heel erg veel mee doen.
  Maar hiermee beginnen ook de problemen te onstaan. Ik ben geen organisatie en kan maar €500,- per dag bij de bank opnemen. U begrijpt dat wij hierdoor het geld niet langer optimaal kunnen benutten. Het geld wat we tot nu toe hebben binnen gekregen gaan we op dezelfde manier besteden als dat we tot nu to deden, maar ik wil u vragen om geen nieuw geld meer te storten op mijn rekening en om mijn rekeningnummer niet meer door te geven aan anderen.
  We gaan prachtige dingen doen met het geld wat we hebben ontvangen en ik kan u beloven dat het goed terrecht komt, maar meer dan dit kunnen wij niet aan.
  Daar komt bij dat de noodhulp die wij nu geven binnen een paar dagen wordt overgenomen door de grote, wereldwijde organisaties. Dan kunnen wij niet zoveel meer betekenen, maar gaat het om geld inzamelen voor wederopbouw van Nepal. Binnen 1 maand zal het regenseizoen hier beginnen. Dan zijn zeiltjes dus niet meer genoeg. Er zullen tijdelijke huisjes moeten worden gebouwd en ook daar is geld voor nodig. Daarom vraag ik u of u uw geld wilt sturen aan giro 555 of andere organisaties die zich met de wederopbouw bezig gaan houden. Vanaf nu hebben zij uw geld ook keihard nodig.
  Nogmaals ontzetten bedankt voor jullie hulp en reacties. Het heeft ons enorm geholpen en gesteund. Heel erg bedankt!!
  Liefs Suresh en Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ja vanavond komt Marije in Hart van Nederland op SBS 6

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een typisch geval van een win-win-situatie! Wat een ontzettend mooi bedrag en een geweldige actie. TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag ze alleen niet in Hart van Nl, ik kijk daar anders nooit naar, vreselijk programma.

   Maar mooie actie ja.

   Verwijderen
  2. Ze zaten er niet in, ik zag ze ook niet. Ik denk dat ze vervangen is door de moeder die overleden is, triest voor die dochter.
   Ik kijk daar ook nooit naar.

   Maar de actie is geslaagd. :)

   Verwijderen