dinsdag 21 april 2015

Het verst van huis (Schrijfveer)

Wanneer ben je het verst van huis? Wanneer je niet voldoende bij jezelf blijft.., je steeds maar aanpast aan wat van je verwacht wordt. Dit begint vaak al vroeg, in de kindertijd. Ouders zijn meestal niet erg op hun opvoedtaak voorbereid en doen maar wat ze denken dat goed is..het voorbeeld volgend van wat te zien om hen heen of van hun eigen ouders, of juist niet (denken ze dan), of volgens Spock of moderner: Jo Frost :)
Zo zijn de meeste mensen ver van huis eigenlijk en begint soms de weg terug, als ze daar voor open staan/in geinteresseerd zijn/raken op latere leeftijd. Velen zullen het niet eens weten en leven hun leven..misschien maakt het ook niks uit, wie zal het zeggen.

18 opmerkingen:

 1. Je hebt na je jeugd, de rest van je leven om alles te verwerken wat er in je jeugd je bijgebracht is.
  En als je zover bent, zal het denk ik nog weinig uitmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja beschrijft een mooi voorbeeld van "ver van huis zijn""
  Ik weet nu op dit moment niet zo goed hoe ik het gedaan heb .Maar ik weet wel dat mensen vaak geneigd zijn hun kinderen te geven wat ze zelf hebben gemist. Ik doe het ook maar denk wel af en toe willen ze dit wel hebben?
  Soms zie ik dat het wel in orde is. Soms zie ik stiekem gelach hahahaha Ik ben niet meer van deze tijd.(glimlach) Ik zie het ook bij onze kinderen die nu zelf ouders zijn. Dat ze willen geven wat ze als kind hebben gemist. Wij mensen verlangen vaak altijd wat anders als wat voor handen is blijkbaar.En dan zijn we ook het verst van huis dacht ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. `We moeten genoegen nemen met wat voor handen is..zeker als kind en dat doen kinderen ook. Ik weet niet Novelle of je dan ver van huis bent, ik vind van niet denk ik :) Misschien moeten we gaan zoeken naar 'wat niet voor handen is'? Of het zelf creeëren. En je helemaal niks aantrekken van iedereen om je heen, met alle regeltjes en voorwaarden en dit mag niet of hoort niet of houd rekening met.. pfff. Ik word een beetje (erg) verdrietig van alles wat er overal misgaat en nog het meest bij mezelf want daar heb ik mee te maken, moet ik het mee doen.
   Want alles wat je fout deed heeft gevolgen en daar heb je dan mee te dealen. Beetje cryptisch misschien maar ik merk het zelf en worstel ermee.

   Verwijderen
  2. Je kunt nl niet overnieuw beginnen,al zegt men van wel. Tuurlijk je kunt beginnen met dingen anders doen, maar er zijn littekens en die wis je niet uit.
   je kunt je leven niet-ook niet gedeeltelijk- overdoen immers.

   Verwijderen
 3. Tja Margreet ik geloof dat alle dingen medewerken ten goede. Niks is er volmaakt in deze wereld ze zeggen dat God soms met een kromme stok toch rechte slagen kan maken als je begrijpt wat ik bedoel Margreet het perfecte is soms donders hard vergeet dat niet.Ik word soms ook totaal overmant door de duisternis die er overal woed hier en elders in de wereld.Wie zou niet naar adem snakken als we echt beseffen wat er allemaal roert in deze wereld..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus houd goede moed in het achterhoofd als we soms overvallen worden door de duisternis.ik houd met dit zelf altijd voor.

  Vandaag ben ik als een kat op de vensterbank aan het genieten van de zon de wereld draait heus wel door zonder mij

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou..alle dingen werken mee ten goede? Denk ik niet hoor. Volmaakt hoeft het ook allemaal niet natuurlijk, dat streef ik ook niet na.
  De wereld begint bij onszelf..laten we dus bij onszelf maar beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan goede en boze dingen leren we Margreet, hoe moeilijk dat soms ook is.En inderdaad begin bij jezelf en heb geduld met een ander.

   Verwijderen
  2. Oh op die manier..ja dat is wel zo.

   Verwijderen
 6. Ik ben tegen de verdrukking in opgegroeid. Ik moest vooral een lief, braaf meisje zijn dat haar nette kleren netjes hield en geen vingerafdrukken op de glasplaat achterliet.
  Nog steeds kan mijn moeder niet accepteren wie ik ben.
  Wat ik er in ieder geval van geleerd heb, is om tegen de stroom in te zwemmen en nooit op te geven. Ik vertik het alleen naar de negatieve dingen te kijken.
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt een sterk karakter(ontwikkeld) dus denk ik. Triest van je moeder.

   Verwijderen
 7. Je krijgt er geen gebruiksaanwijzing bij, als je een kind krijgt.
  De beste raad die ik kreeg, was van de zuster van het consulatiebureau : geniet ervan.
  Dat ben ik nooit vergeten.
  Als je van ze houdt, doe je als moeder vanzelf zo goed mogelijk je best. Meer kan je niet doen.
  Ze zijn goed terechtgekomen, al had ik bij mijn eigenwijze jongste liever meer professionele hulp gehad willen hebben.
  Maar niets is perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben niet gewend dat je niets terugzegt. :)

   Verwijderen
  2. Nee..maar alles verandert he :)
   Ik zeg op veel wat terug maar niet meer overal en altijd. Net zoals het voelt.
   Zo doen veel anderen het ook, sommigen zeggen zelden iets terug,zoals bv Plato..

   Verwijderen
 8. Ik weet niet altijd iets (zinnigs) te zeggen. Voorheen zei ik overal wat op en kwamen mensen dat niet eens lezen. Jij wel hoor, dat weet ik. Ik doe het nu zoals het voelt..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zet me vaak aan het denken met je reacties, dit is een compliment. :)
   Ja, ik weet hoe anderen het doen, maar daar gaat het niet over. :P

   Verwijderen
  2. Nou ja..ik zet je misschien ook aan het denken met de log zelf? :)

   Verwijderen