maandag 20 april 2015

Om de kerk lopen (Schrijfveer)

Een rondje om de kerk.. die uitdrukking ken ik van het wielrennen, een tijdlang ging ik met Myrthe, die toen dol was op wielrenwedstrijden en op handtekeningen joeg, zo'n beetje alle (prof)wielrenwedstrijden in NL langs. Zelfs zijn we weleens naar Frankrijk gegaan voor de Tour de France en we hebben het monument in de Pyreneën bezocht van de verongelukte Casartelli.
Bij die kermiskoersen kon je vaak wel dicht bij de renners komen, voorafgaande aan de wedstrijd. Of soms klom Myrthe over de hekwerken bij de start. Van Michael Boogerd heeft ze zoveel handtekeningen dat ik me afvroeg of hij er niet es eentje van haar wilde!
Ik was de fotograaf dan, ik bleef wel op wat afstand.. Myrthe stond weleens op foto's in de krant en kwam weleens op tv zo :)

8 opmerkingen:

 1. Ja dit wist ik en ontroerend leuk hoor. Hoe is deze verzameling eigenlijk begonnen. Is ze zelf ook lid van een wielrennersclub?. Hier in Hoogeveen heb je de club de Peddelaars.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze volgde eens met haar vader een weekendlang de Tour de France en had toen een favoriet(aangestoken door haar vader)..toen moest ze derest ook zien uiteraard.
   Logisch zou zijn geweest dat hij overal met haar naartoe ging natuurlijk, maar ik ben wat meer opofferend vermoed ik. Nee gelukkig wlde ze niet zelf gaan wielrennen pff..En nu is het ook afgelopen,

   Verwijderen
 2. Wat je soms allemaal niet moet over hebben voor andermans hobby.... (breek me de bek niet open)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach..ik kreeg er zelf ook lol in en ik wist toen heel veel van wielrennen en de renners van toen :) En je omt nog es ergens haha..

   Verwijderen
 3. Echtgenoot en ik zijn tijdens vakanties tig keer vastgelopen op wielerkoersen.
  Wij zeggen nu standaard bij een stremming of wegomlegging, 'zeker een wielerkoers'
  In Portugal bleek het een keer een processie te zijn. Persoonlijk vind ik dat een boeiender spektakel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is altijd vervelend als je ergens door vastloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik wist ook dat Myrthe gek was van wielrennen, nu weet ik ook hoe het begonnen is, je bent een lieve moeder, maar dat wist ik al lang. ;)
  Weer zo'n persoonlijke schrijfveer, mooi.

  BeantwoordenVerwijderen