woensdag 8 april 2015

Lifestyle (Schrijfveer)

Tja..leefstijl? Mijn stijl van leven? Heb ik die dan? Automatisch?
Je wordt geboren en groeit op in een bepaald gezin, in een bepaald dorp en dat bepaalt veel vermoed ik. Je kunt je onttrekken aan je wortels, uitgroeien, een heel andere kant opgaan..
Ik vind het een raar woord; lifestyle, ben geneigd te zeggen dat ik die niet heb, ik doe maar wat en waarom ook niet.
Ik groeide op in een bekrompen piepklein gehucht waar iedereen gereformeerd was behalve wij.. dat vormt je zal ik je vertellen. Ik ging weleens naar de kerk maar jee wat een nepwereld was dat!
Geef mij geen preek maar een voorbeeld!

8 opmerkingen:

 1. Nou ze staan er weer (glimlach) Tja ik groeide ook op in een socialistisch gezin maar had juist daardoor later wel een grote nieuwsgierigheid naar de verhalen over de bijbel .Ik ben wat dat betreft een soort van ander schaap in ons gezin en familie geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik had deze laatste logs al op voorraad gemaakt..een stuk of 5 6 schrijfveren achter elkaar :) Even afwachten of ik ook verder ga..ik ben een beetje wispelturig soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben op een christelijke school gegaan, er was geen keus in zo'n klein dorp ook, dus ik ben opgegroeid met de kinderbijbel en psalmen leren. Ik zei 's avonds ook een gebedje op.
  Ik heb wel jarenlange belangstellig gehad voor religie.. maar dan wat breder dan dat bekrompen gereformeerde uit mijn jeugd.
  Momenteel weet ik het niet zo goed,Het is voor veel mensen een houvast maar tegelijk is het een waan denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waan is iets wat je denkt te begrijpen en te waarnemen. Hmmm ja sommige mensen eigenen zich allerlei overtuigingen toe zonder zelf na te denken maar die heb je in elke stroming of levensstijl Margreet

   Verwijderen
 4. We zijn allemaal een product van onze jeugd/opvoeding, het heeft ons hele leven invloed op ons volgens mij.

  Ik doe ook maar wat, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doen (klooien) we alle niet maar wat......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In feite wel A, al denken sommigen dat ze heel goed bezig zijn?

  BeantwoordenVerwijderen