dinsdag 4 juni 2013

melk = goed voor elk?

 
Ze hebben ook weer zo'n leuke-sprookjes- reclame nu..tja..
Interessante link voor de liefhebbers:
click
Myrthe wilde het nooit drinken maar dat moest verplicht op haar school, ik had haar meteen weer mee moeten nemen, zou ik nu ook doen trouwens.

14 opmerkingen:

 1. Uitgebreide, interessante link, ik wist wel dat niet iedereen tegen lactose kan, maar hier is nog veel meer informatie.
  Ik kan melk gelukkig goed verdragen, drink warme melk voor het slapen gaan, lekker.
  Koop al een hele tijd biologische melk.
  Maar volgens de link kan ik later alsnog problemen met mijn darmen krijgen?
  Ik ga het nog helemaal lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is veel info ja, ik heb ook niet alles gelezen nog. Melk is voor baby's eigenlijk he, koeienmelk voor kalfjes dus, die snel moeten groeien. Met mate gebruiken dus, of niet, maar liefst in zure vorm(geen zure melk natuurlijk hahaha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zegt niet hoeveel melk of brood, maar matig is altijd goed, doe ik ook.
   De zure vorm maak je niet warm, dat vind ik een nadeel.

   Verwijderen
  2. Nou ja ieder mens is ook weer anders he, dat kun je ook niet zeggen dus. Ik gebruik ook nog wel melk(producten), probeer wel meer de zure te nemen.

   Verwijderen
 3. Sommige exorfinen hebben een wel tien keer zo sterke werking als morfine! Daarom is ‘afkicken’ van melk, graan en soja voor de meeste mensen in eerste instantie geen 'pretje’ omdat ze de afkickverschijnselen ervaren die ook het afkicken van suiker, koffie, roken of drugs met zich mee brengen.

  Klachten die te maken kunnen hebben met een te hoge belasting aan exorfinen zijn:

  Autisme, ADHD, ADD, overgevoeligheid voor allerlei prikkels, eetstoornissen, verslavingen, angsten, schizofrenie, dwangmatig (eet) gedrag, post partum psychose, verhoogde stress gevoeligheid etc.
  Overgevoeligheid voor geuren en aanraking van de huid
  Zeer snel last van maagzuur
  Vruchtbaarheidsproblemen
  Te trage schildklierfunctie
  (pseudo)allergieën door teveel histamine aanmaak

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb (nog) geen klachten, voor zover ik weet.
   Maar ook gezonde mensen wordt aangeraden om melk, graan en soja een tijdje te laten staan. Er blijft niet veel over om te eten dan, groenten en fruit, noten, bonen?

   Verwijderen
  2. hahaha, je moet ook niet wachten tot je klachten krijgt he Willie :)) Oh als je haar kookboeken leest dan blijft er erg veel eetbaars over hoor, het punt is wel dat mensen tegenwoordig nu juist vnl de slechtste dingen eten, beetje gek wel eigenlijk.

   Verwijderen
  3. Tja, gemakszucht he, mensen eten wat ze kennen.

   Verwijderen
 4. Interessante link inderdaad. Ik ga het eens goed lezen want ik heb nogal eens last van mijn maag en ook mijn schildklier is te traag. De rest van de klachten heb ik gelukkig niet maar ik ga er toch eens wat tijd aan besteden. Kan nooit kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou kijk Plato, deze dingen komen dus gewoon op FaceBook voorbij en ik pik ze op. Als je de juiste 'vrienden' hebt..ideaal hoor. Wat dat betreft vind ik FB echt veel interessanter dan blogs. Ook veel knutselinspiratie, vind ik dan ook weer leuk.

   Verwijderen
 5. Weet je dat Nederland het enige land ter wereld is waar mensen zoveel melk drinken. En Nederland heeft ook grootste aantal inwoners met botontkalking. Mag jij raden hoe dat komt ;-)
  De reclame heeft er een te rooskleurig plaatje van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, melk is helemaal niet aan te raden bij botontkalking. Minder koeien= bovendien minder mest(vervuiling-zure grond)
   Reclame is bedoeld om mensen te verleiden. En of je er dan ziek van wordt boeit niet, als het maar geld oplevert.

   Verwijderen
 6. Sinds ik niet meer verplicht schoolmelk moet drinken, drink ik geen melk meer. Vond het nooit zo lekker, zeker niet als we het lauw kregen.
  Later ben ik het weer eens gaan drinken maar kreeg er hoofdpijn van. Voor mij dus geen melk.

  BeantwoordenVerwijderen